En “Media Alley” i Kvadraturen

|

I mai flytter Oslo Media House ut av Skippergata 26, der vi har holdt til siden 2014.  Nå skal den lille kontorgården fra 1876 bygges om og slås sammen med Skippergata 22 for å huse presseorganisasjonene fra 2021.

Vi i Oslo Media House er både stolte og glade for at det er nettopp i disse lokalene at de etablerte organisasjonene samlokaliseres.  Fredag 1. mars signerte følgende organisasjoner samarbeidsavtalen om nye Pressens Hus:

  • Mediebedriftenes Landsforening (MBL)
  • Landslaget for lokalaviser (LLA)
  • Fagpressen (F)
  • Norsk Presseforbund (NP)
  • Norsk Redaktørforening (NR)
  • Institutt for journalistikk (IJ)
  • Norsk Journalistlag (NJ)
  • Norsk Telegrambyrå (NTB)
  • Faktisk.no 
  • SKUP

Så godt som samtlige av organisasjonene har vært innom oss i de snart fem årene Oslo Media House har drevet på i Skippergata 26.  Eksempelvis har både Redaktørforeningen og Institutt for Journalistikk vært blant de svært aktive brukerne av Oslo Media House.

“Media Alley” i Oslo

Oslo Media House i spissen for en håndfull store og små leietagere etablerer seg i løpet av våren 2018 i nye lokaler sentralt i Oslo, fortrinnsvis i nærheten av der hvor Pressens Hus åpner dørene vinteren 2021.  Trolig vil mange små og store aktører med fokus på journalistikk og formidling, samfunn og debatt, søke til dette området av Oslo sentrum i årene som kommer.

Med TV2 i Barcode og Pressens Hus (inkludert NTB) i Skippergata kan vi snakke om et gryende “Media Alley” i Oslo.  Jeg låner begrepet fra “Silicon Alley” i New York, som oppkalte det tech-tette strøket rundt bygget Flatiron på Manhattan etter Silicon Valley.

Oslo Media House, et kontorfellesskap, møtested og verksted for Oslo-baserte små og mellomstore medieaktører og med et betydelig internasjonalt nettverk, har en klar visjon om å være del av “Media Alley” rundt Pressens Hus.

Magne S. Otterdal

Daglig leder, Oslo Media House

Oslo Media House har siden 2014 etablert seg som en møteplass og et verksted for journalistikk – som et bidrag til fremtidens mediemangfold med utgangspunkt i Oslo. I de tre etasjene i Skippergata 26 har det i løpet av disse årene vært rundt 130 leietagere, fra journalister til aktivister, som har boltret seg med nye ideer, prosjekter og oppstartsbedrifter – samt et betydelig antall møter, workshops, kurs og debatter. Dette bildet er fra det årlige Oslo Media Meeting i september 2018. Foto: Gorm K. Gaare

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *