PÅ PLASS I POSTHALLEN!

|

Oslo Media House er på plass i nye kontorer i Posthallen, like sentralt som vi alltid har vært siden etableringen i 2014. I de nye lokalene er det en rekke bedrifter og selvstendig næringsdrivende som jobber med alt fra journalistikk og forlagsvirksomhet til menneskerettsorganisasjoner. 

Oslo Media House ble etablert som et knutepunkt og arbeidssted for de som ønsker å møte den omveltende mediesektoren på nye måter og med nye idéer.  Det er til enhver tid rundt 25 leietagere i kontorfellesskapet, og siden starten for fem år siden har et hundretalls personer hatt kontorplass for kortere eller lengre tid. 

Leitagerne i Oslo Media House jubler over nye, flotte lokaler i Posthallen i Oslo sentrum. Foto: Oslo Media House/NIcklas Knudsen.

– Hos oss har både enkeltpersoner og team fått plass, sier Magne S. Otterdal, daglig leder.  Han startet Oslo Media House sammen med Geir Terje Ruud, som i dag er styreleder, i Skippergata 26. 

Oslo Media House fortsetter på sin nye adresse Dronningens gate 15, som er Posthallen – et landemerke i Kvadraturen. 

 

KONFERANSEKAFE 

Mens kontorene er oppe og går allerede, vil det bli en ny milepel i september, da åpner Oslo Media House en splitter ny “konferansekafe” med utgang til den flotte piazzaen i Posthallen. 

–  Dette blir inngangsporten til Oslo Media House, et fint lokale som blir et knutepunkt og møtested for de som ønsker å gjøre noe innenfor media, sier Otterdal.  Han opplyser at flere møter, kurs og konferanser allerede er booket i de nye lokalene. 

Interesserte kan gå inn på https://oslomediahouse.skedda.com/booking for å reservere plass i konferansekaféen. 

Oslo Media House har nytt podkaststudio oppe og går, mens det i det nye konferanselokalet blir optimalisering for multimediale møter, med strømming, livepodkast og videoproduksjon. 

 

KONTORFELLESSKAP 

Så godt som samtlige leietagere ble med videre fra lokalene i Skippergata til Posthallen under flyttingen i mai. I tillegg har det kommet flere nye leietagere, som bidrar godt til kontorfellesskapet. 

– Vi har lykkes med visjonen om å være et kontorfellesskap og arbeidsted med inspirerende kolleger som bidrar med spennende aktiviteter og prosjekter.  Hos oss får du et miljø og gode kolleger selv om du jobber alenesier Otterdal 

 

 “OSLOMEDIAHOUSIANERNE” 

Kontoretasjen i Oslo Media House består av teamkontorer med et cleandeskområde i midten. Blant leietagerne er følgende personer og team: 

  • Stiftelsen Født Fri 

Organisasjonen ledet av Shabana Rehman ble vinteren 2018 del av kontorfellesskapet. Stiftelsen Født Fri arbeider for felles likestillingsmål på tvers av kjønn, tro og etnisitet.  Organisasjonen er dedikert til å motvirke skam- og æreskulturene  og jobber målrettet for å fremme respekt for individets frihtet i alle miljøer. 

  • BoldBooks 

BoldBooks AS er et oppstartsselskap i skjæringspunktet mellom IT- og bokbransjen. Bedriften utvikler en plattform for uavhengige bokutgivelser, utenom forlag. Det er en indieforfatterplattform. BoldBooks er støttet av Innovasjon Norge og Kulturrådet.  Gründer og daglig leder er Kristin Over-Rein, og med på eiersiden er medgründer DocStream AS og over 100 investorer. Teamet for øvrig består av kundeansvarlig, rådgiver og to webutviklere. 

 

  • LIM 

Likestilling, integrerering,mangfold – LIM under ledelse av Dana Manoucheri er også teamrom-leietager i Oslo Media House.  LIM er en ikke-statlig organisasjon som arbeider for å fremme innvandrernes deltakelse, tillit og tilhørighet til det norske samfunnet. 
 

  • Oslo Business Memo 

Driver journalistikk på egne sider og leverer til flere publikasjoner i fagpressen. Magne S. Otterdal er grunder og daglig leder av virksomheten, som sammen med det allsidige OBM-teamet også driver videoproduksjon, strømming, podkastproduksjon, mobiljournalistikk, foto, redaksjonell magasinproduksjon mv. 

 

  • Digital Heads 

Tilbyr strategisk rådgivning i digitale satsinger og opplæring i digitale emner for bedriftsledere, markedsavdelinger og byråer. Digital Heads hjelper ledere med innsikt, kartlegging, digital strategi og gode rammeverk. Digital Heads bygger opp digital spisskompetanse i norske virksomheter ved hjelp av workshops kurs og kompetansehevingsprogrammer. Les mer på digitalheads.no
 

  • Gi ut bok 

Giutbok.no er  startet av Alf Bergli, grunnlegger av Kolofon Forlag, og Terje Eriksen, også med bakgrunn fra Kolofon. Det to har jobbet med assistert selvpublisering i en årrekke, og har lykkes med å starte det nye forlaget Giutbok.no i Oslo Media House. De har til sammen assistert mer enn 1000 forfattere med å gi ut bok.
 

  • Journalister og organisasjoner 

Blant personene som ellers befolker Oslo Media House er journalist Annette Groth, journalist Helle Andresen, journalist Claude R. Olsen, journalist Tellef Øgrim, fotograf Gorm K. Gaare, journalist Svein-Thore Gran, journalist Sverre V. Bjørnholdt, rådgiver Lisa Wade, journalist Leslie Koth Copeland, mediemarkedsfører Alexey Golovin m.fl.  Også organisasjoner og nettverk har mulighet til å leie plass, som eksempelvis Nxt Media i Trondheim gjør, og leder Rolf Dyrnes Svendsen har Oslo Media House som arbeidsplass når han er i Oslo. 

– Flere banker på døren og vil leie plass her i de nye flotte lokalene våre, sier Magne S. Otterdal. 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *