Oslo Media House arrangerer strømmedager

| |

Categories

Event, Seminar
|

Tirsdag 15. og onsdag 16. inviterer Oslo Media House alle som er interessert i strømming, podcast og videojournalistikk til “hackathon” og inspirasjon i Skippergata 26.

https://www.facebook.com/oslomediahouse/videos/2257272421228572/

Si fra her om du vil være med på strømmedagene, den ene eller den andre eller begge dagene.

Magne Soundjock Otterdal er daglig leder i Oslo Media House. Foto: Gorm K. Gaare.

– Vi har lånt hackathonbegrepet fra it-bransjen, hvor “hackathon” er betegnelse på en intens dugnadinspirert utvikling av programvare. Så dette er i overført betydning. Det er første gang vi gjør det, og det blir et par spennende dager hvor vi håper deltagerne kommer igang med både nye ideer og prosjekter – eller simpelthen bare blir inspirert til å komme igang eller komme videre i utviklingen. Dette blir både informativt, lærerikt og praktisk, sier daglig leder Magne S. Otterdal i Oslo Media House.

Shabana Rehman Gaarder er daglig leder i Stiftelsen Født Fri. Foto: Gorm K. Gaare.

Kontorfellesskapet i Skippergata 26 i Oslo senturm har de siste fire årene etablert seg som et kreativt og produktivt verksted for flere bedrifter, initiativer  og prosjekter i mediesektoren, med solid fotfeste i journalistikk.  I 2018 flyttet også den nyfødte aktivistgruppen Født Fri inn i bygget, daglig leder Shabana Rehman vil på strømmedagene fortelle hvorfor strømming har vært et viktig publiseringsverktøy for organisasjonens “flying start” sommeren 2018. Rehman har gjennom et år nå ledet arbeidet med å bygge opp en helt ny organisasjon.

– Stiftelsen Født Fri har bevisst strømmet alle sine arrangementer i prosessen med å bygge sin egen identitet, spre informasjon og forme en ny offentlighet som inkluderer flere grupper, sier Rehman.   Hun vil snakke om hva strømmingen har betydd og hvilke resultater det har gitt for den ferske organisasjonen.

Leder for innholdsutvikling i Amedia, Tord Selmer Nedrelid.

Norges største sportskringkaster

Amedia-konsernet er likeledes på rekordtid blitt Norges største sportskringkaster takket være smart bruk av strømming.  Prosjektleder Tord Selmer Nedrelid vil fortelle hvordan det har gått til.

Sjefredaktør Erik H. Sønstelie i Oppland Arbeiderblad.

En av Amedia-avisene, Oppland Arbeiderblad på Gjøvik publiserte i 2018 hele 164 livesendinger fra ulike steder i avisens nedslagsfelt.  Dette får du høre mer om når sjefredaktør Erik H. Sønstelie kommer på strømmedagene i Oslo Media House.

– Nå har vi investert i en tv-buss, sier Sønstelie.  Hvilken type buss OA har kjøpt, får du vite på strømmedagene.

Radiodemokratiseringen

Universitetslektor Tine Eide ved OsloMET.

Podkast-bølgen fortsetter, og er selvsagt en viktig del av strømmedagene. Universitetslektor Tine Eide ved Institutt for journalistikk og mediefag på OsloMet vil prate om podkast som demokratisering av lydmediet og radiopublisering.  Eide setter tidligere tiders krevende produksjonsmønster både teknologisk, økonomisk og innholdsmessig i kontrast til dagens åpne løsninger.

– Plutselig handler radioskaping om idé og utførelse, ikke kontaktnettverk og dyrt utstyr. Nå kan jeg lage akkurat  det jeg ønsker med gratis og fri programvare, og kan publisere det når jeg måtte ønske, sier Eide.

Veteraner lanserer ny podcast

Redaktør Trine Andersen i britiskpolitikk.no.

Etter Tine Eides innlegg går en splitter ny podkastserie på lufta, med første episode av podkasten på publikasjonen britiskpolitikk.no.   Her får vi se og høre på direkten når duoen Annette Groth og Trine Andersen lager sin nye podkast, som under innspilling strømmes direkte på britiskpolitikk.nos facebookside.

Radio- og tv-journalist Annette Groth.

– Jeg tror ikke jeg avslører for mye med å fortelle at den podkasten handler om britisk politikk.  Men det blir ekstra spennende å høre på Annette og Trine,  da det tilfeldigvis tirsdag og onsdag er D-dag for brexit-saken i det britiske underhuset, sier Magne S. Otterdal.

Foredragene og diskusjonene i plenum vil være akkompagnere nettverksbygging, arbeidsgrupper og hackathonpreget utvikling av prosjekter og formatideer for strømmepublisering.   Strømmedagene er åpent for alle, fra leveradører av strømmetjenester til innholdsprodusenter, journalister, fotografer, redaktører, arrangører, kommunikatører – de som kan mye og de som tror de ikke kan noe som helst.

Si fra her om du vil være med på strømmedagene, den ene eller den andre eller begge dagene.