Oslo Media Meeting 2018

| |

Categories

Event

[konferanse]  Vil blokkjede føre til nok et jordskjelv i mediesektoren?  Hvilke nye formater er på vei i publisering? Hvordan kan journalistikken nyttiggjøre seg store datamengder?  Har journalister og aktivister noe å lære av hverandre?

Dette er noen av temaene og spørsmålene som blir berørt under Oslo Media Meeting 2018, som i år debuterer som del av Oslo Innovation Week 2018.  Den fjerde utgaven av Oslo Media Meeting finner sted i Oslo Media House, torsdag 27. september

Vi har satt sammen en møteprogram med stor spennvidde.  Fra teknologi – hvordan kan blokkjedeteknologien bidra til utviklingen i mediesektoren, siste nytt om nye måter å formidle nyheter på, utfordringene når store datasett kan brukes til å manipulere velgere – til aktivisme, ytringsfrihet og demokrati.

Live podcast

Vi får en direktesendt podcast levert fra scenen, med aktivisten Maryam Nayeb Yazdi og skribenten Iyad el-Baghdadi ved mikrofonen.  De vil også ta imot noen gjester under podcasten, under temaet journalistikk og aktivisme.

Shabana Rehman Gaarder er daglig leder i Stiftelsen Født Fri. Foto: Gorm K. Gaare.

Shabana Rehman, daglig leder i Stiftelsen Født Fri med kontorer i Oslo Media House, er møteleder for årets OMM. Dørene åpner klokken 12:00 og når klokka nærmer seg 18:00 er det tid for å tenne grillen på terrassen i Oslo Media House.  Etter solide porsjoner faglig påfyll, kan samtalene om medienes, ytringsfrihetens og demokratiets fremtid fortsette utover kvelden.

For de som ikke rekker å være tilstede på hele konferansen, er det mulig å melde seg til grillpartyet.  Foredragene vil også bli tilgjengelig i en lukket facebookgruppe.

Rød tråd

Den fjerde utgaven av Oslo Media Meeting følger den røde tråden fra foregående års møter.  Vi har invitert nye, spennende aktører som tidligere ikke har talt på en konferanse i Norge tidligere.  Temaene spenner fra anvendelse av ny teknologi til utfordringer for både medier og ytringsfrihet – det være seg av økonomiske eller politiske årsaker.

Ambisjonen med vårt årlige møte er å være et sterkt supplement til de mer tradisjonelle konferansene.  Vi ønsker også bidra med et tilbud til de som normalt står på scenen og holder foredrag, at de på dette møtet kan være i salen og hente inspirasjon fra de nye foredragsholderne som stiller opp på scenen under Oslo Media Meeting.

Dugnad og bærekraft

Det nye i år er forøvrig at møtet inngår som del av Oslo Innvation Week, det årlige eventet om trekker over 10 000 deltagere til et 70-talls møter, workshops og konferanser fra mandag 24. til fredag 28. september.  Ikke minst er det hyggelig at den nye stiftelsen Født Fri, som har inntatt toppetasjen i Oslo Media House, bidrar til konferansen.

Konferansen følger dugnadsmottoet til Oslo Innovation Week, som også har FNs bærekraftsmål som inspirasjon til innovasjon, entreprenørskap og teknologiutvikling.  

Sjekk ut det detaljerte programmet for Oslo Media Meeting her, og sikre deg en plass i salen når det braker løs torsdag 27. september klokken 12:00.

12:00 – Doors open, lunch & mingling.

  • 12:35 Session 1: HOW TECH CONTINUES TO CHANGE JOURNALISM (Chair: Trond Indrebø Hovland)

12:40  Rolf Dyrnes Svendsen, GAMI and Nxt Media: Trending topics for the media labs.

12:55  Tristan Ferne, BBC News Lab: New Formats for Story Telling.

Mats Nylund, Arcada University. Foto: WAN-IFRA.

13:25  Mats Nylund, Arcada University: How the media can utilize the bc technology.

13:45 Vergard Skjefstad, hacker guru: Youtubers and streamers takes on journalism.

14:00 Coffee break.

  • 14:15  Session 2: DATA – THE HOLY GRAIL OF MODERN JOURNALISM? (Chair: Bente Kalsnes)

14:20 Mariel Padilla, Fellow at Columbia University: How data journalism made it to a Pulitzer.

Mariel Padilla er tidens yngste Pulitzer-vinner. Foto: Privat.

14: 40 Peter Wells, Open Data Institute: Data ethics, lessons learned form the big data scandals.

 

15:00 Trygve Bergsland, Parat: Data journalism is a challenge for copetence and quality.

15:15 Coffe break.

  • 15:30 Session 3: HATE, FAKE, TERROR – JOURNALISM´S BIGGEST CHALLENGE? (Chair: Alf Bjarne Johnsen, VG and PFU)

15:35 Soudeh Rad, journalist and activist: How the media is helping to break taboos in Iran.

15:50 Anush Khadka, journalist: Ethical challenges while covering the news of terror.

16:10 Gürkan Özturan, editor: “Lagom” Citizen Journalism in Turkey (TBC)

16:25 Coffee break.

  • 16:45 Session 4: ACTIVISM AND JOURNALISM; SUMMARY

16:45 Live podcast: The Arab Tyrant Manual Podcast – journalism and activism. By Maryam Nayeb Yazdi and Iyad El-Baghdadi with guests.

17:15 Freja Hedman, AUC: The Swedish Situation.

 

17: 30 The OMM Panel (TBA): Summary

18:00-22:00 Barbeque at the Oslo Media House terrace.

Klikk her og registrer deg for Oslo Media Meeting 2018.